Nikomi ya miyoshi 煮込みやみよし

גשם תפס אותנו באמצע הערב וחיפשנו מקום אחרון להסתתר בו ולנשנש דבר אחרון להיום.
מצאנו איזקאיה הומה באנשי עסקים והתיישבנו על הבר בין שיכור לגאייג׳ינים מבוהלים.


דגמנו בירה קרה לצד כמה נשנושים.

Hiyayakko - טופו קר. בדרך כלל זה טופו משי, כאן טופו בלוק אבל מהסוג הרך. עם שבבי בוניטו וסויה. מעדן. ומי שמנדנד בראש למשמע הרעיון של אכילת טופו מרצון חופשי לא טעם את הדבר האמיתי ביפן. מה שמוכרים לנו בארץ (להוציא את טופו אן וטופו קדיתא) הם גושי קלקר ספוגים. לטופו יש טעם נפלא של חלב סויה ושעועית לבנה. מתוק וחלבי.


Shirasu - סרדינים קטנים, בגודל סיכה, שאוכלים בשלמותם.


וצלחת סשימי


תבשיל הבית, שעל שמו קרוי המקום הוא סיר נחושת עצום, עם חלקי פנים ועור חזיר, שמורתחים שעות ביחד עם טופו מוצק. הארדקור שמחזיר שיכורים למסלול.




אין תגובות

הוסף רשומת תגובה

© Street Food Fighter
Maira Gall