ENJYU

חנות ממתקים מסורתית שמצאנו במקרה כשחצינו עם האופניים שכונה מרוחקת.
השף עמד מחוץ לחנות והציג לעוברי האורח את קולקציית ממתקי הסתיו. נעצרנו והחלנו להתעניין. הוא לא ידע אף מילה באנגלית מלבד bean, אבל סיפר בסבלנות ליפנית השבורה שלי על הרכיבים העונתיים (דלעת, ערמונים ואורז חדש, אכתוב על זה בהמשך) והממתקים שהוא מכין מהם.



קנינו כמה דברים מעניינים.

קינוח בצורת ערמון, בטעם ערמון, ואחד בצורת דלעת עם צובואן (ממרח אנקו מאזוקי בגירסה גסה).



וווארבי מוצ׳י, (כתבתי עליו בכמה פוסטים קודמים). זה לא חילזון, אלא ממתק מאתגר, עטוף בקינאקו וקורומיצו (רוטב קרמל על סויה)



אחר כך הוא הכניס אותנו למטבח הנקי כמו בית מרקחת והראה לנו את הדברים שהוא מפתח. היה כיף וטעים. אלו החוויות שנצברות על הדרך כשיורדים מהמסלולים התיירותים ונכנסים אל השכונות האמיתיות.





3 תגובות

  1. ממה שהבנתי בקורומיטסו אין סויה, זה פשוט רוטב סוכר חום

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה עמית, הייתי בטוח שיש, בדומה ליטראשי.

      מחק

© Street Food Fighter
Maira Gall