Umezono kyoto

אפשר מצידי להכחיד את כל הממתקים בעולם ולהשאר רק עם זה.

זה היה רגע קטן שבשבילו המציאו את קיוטו. בבית תה עתיק שמתמחה בוואגשי ותה ירוק. חזרנו למסלול בגזרת המתוקים.
ואראבי-מוצ׳י עם קינאקו ומאצ׳ה. סוף סוף אחד ראוי. מה ראוי? מושלם.


וזנזאי נפלא. עם מרק שעועית כמעט ריבתית, רוטב מאצ׳ה עמוק ומר, קוביות קנטן (ג׳ל יפני מאצות) וכדורי דנגו קפיציים. במרכז כדור גלידה מאצ׳ה עזת טעם שקיררה הכל כמו קוביית קרח. משחק של מרקמים ושילובי טעמים.




יש להם כמה סניפים בקיוטו. מבחינתי זה ביקור חובה.
בואו עם ראש פתוח לממתקים מסוג שונה, שלא מנסים להתחנף ללשון במתיקות מוגזמת ומציעים סקלת טעמים חדשה. תזמינו תה ירוק או מאצ׳ה ליד, ותתרכזו באופן שבו הם משתלבים זה עם זה, מחמיאים ולא לוקחים את הפוקוס.



2 comments

  1. ״אפשר מצידי להכחיד את כל הממתקים בעולם ולהשאר רק עם זה״
    רגע, לא אמרת שהכי טעים היתה ערגלית האזוקי (נדמה לי שהיתה מאזוקי, לא בטוחה פתאום)?!

    השבמחק

© Street Food Fighter
Maira Gall