Koso An - Tokyo

פוסט אורח מאת: מאיה

המלצה חמה של תום אבן, שעושה כרגע טיול ממש ארוך ביפן (תעקבו אחריו באינסטוש!) שלחה אותי לשכונת ג'יוגאוקה (jiyugaoka) בדר' מערב טוקיו. השכונה נעימה, שקטה, וקצת מזכירה גרסה פחות נובורישית של שדרות אמוטוסנדו בשיבויה. היא מפוצצת בחנויות כלי בית מהממות, בתי קפה ומאפיות, וכמובן הדובדבן שבקצפת, הפנינה הנדירה הזו - בית תה מסורתי ששוכן בתוך גינת זן קטנטנה ונחבאת. 



מבחוץ זה נראה כמו בית מגורים רגיל אבל מבפנים מתגלה גינה חמודה וקטנה, אליה צופה חדר הסבה גדול שבו אפשר לשבת ולזלול ווגאשי (מתוקים יפנים) ולשתות תה. התפריט מורכב מרשימה של סטים - משקאות תה ומתוקים שמשודכים אליהם. 



הזמנתי מאצ'ה עם חטיף אנקו (מחית שעועית אזוקי מתוקה. ביפן זה סטנדרט) בתוך מעין פריכית מהזן שהיפנים מאוד אוהבים ואני וגל מאוד לא אוהבים, ואפילו המצאנו לה שמות חיבה שאתם לא רוצים לדעת. מלית האנקו הייתה אמנם מצויינת, אבל הרגשתי צורך לנסות לבדוק קינוח יותר מעניין.



המאצ'ה הייתה פשוט מעולה. מרירה, מוקצפת בטירוף, ושילוב מנצח למתיקות של האנקו.

הזמנתי גם זנזאי (מרק סמיך מתוק) מאצ'ה שהגיע עם שעועית מתוקה וכדורי דנגו (בצק מתקתק מקמח אורז דביק, שכשהוא עשוי טוב יש לו מרקם שמזכיר משהו באמצע בין מסטיק, לבצק שמרים נא. אבל בקטע ממש ממש טוב):






המרק עצמו היה קצת מתוק מידי לטעמי (לא משהו שאי אפשר לתקן עם קורט מלח מהפק"ל הסודי שלי. רק להיזהר שהסבתא מהמטבח לא תראה, שלא תתקע בי חרב סמוראי), אבל כדורי הדנגו היו מושלמים. תה החיטה בצד הציף את החדר בניחוחות קלויים וטעימים. 



לצד המרק הוגשה צלוחית קטנטנה של אצות קומבו מסוכרות עם ניחוח עדין של סויה. מטריף וממכר.



משהו בישיבה הזו מול הנוף הזה בגשם הזה היה קסום ומרגיע, ואם לא הייתי לחוצה לצאת להקיף את השכונה הייתי יכולה לשבת שם איזה 4 שעות בלי להפסיק להזמין קינוחים. בדיוק כשנכנסתי התפנו שלושה שולחנות של תיירים סינים רועשים והיה לי את כל החדר לעצמי. זן של ממש.


יש תפריט באנגלית. כל סט (שתייה+קינוח) עולה כ-800-900 ין (כ-25-30 ש"ח)
מומלץ להגיע, ובאופן כללי כל השכונה הזו ממש נחמדה ושווה ביקור. תודה על ההמלצה תום!!!




Numazukou - 沼津港 - Tokyo

סושיית מסוע שאני אוהב לחזור אליה. איכות הדגים מצויינת, והמנות גדולות מאד.
לא סושי יקר להתהדר בו, וגם לא סושייה עממית שמקדשת קודם כל את המחיר. איפה שהוא באמצע.

כשמגיעים מחוץ לשעות הלחץ המסוע ריק, ואפשר להזמין באופן חופשי, כך כל דבר נוצר במיוחד ובמקום ולא מסתובב באוויר הפתוח.

חלק מהדברים שטעמנו -


קצואו (בוניטו)


אג׳י (טרחון)


סרדין, דג עונתי נפלא ושמנוני


ועוד אחד בגירסה צלויה



שיראסו, דגיגים פצפונים בגודל תולעת


וטמאגו לקינוח


כל צלחת בממוצע 10-15 שקלים. המנות עצומות (תראו איך הדגים שמנים ונופלים מאצבע האורז).
כדאי מאד להגיע אם רעבים ונמצאים בסביבה.




רוויון יפני (משקה יוגורט)

פוסט אורח מאת: מאיה

במדינה עם שפע קולינרי וצרכני כמו ביפן, מפתיע לגלות שיש מעט מאוד אופציות בסופרמרקטים ובחנויות הנוחות שלא כוללות סוכר או פחמימה.



ניסיון לחזות את תוכן הסוכר ביוגורטים על בסיס עיצוב מועד לכשלון מראש.



התמוגגתי מהיוגורט החמצמץ והנפלא הזה שאינו ממותק (הידד!) וניתן להשגה כמעט בכל מקום. המרקם רך, על גבול הנוזלי, ואריזה בצורת משולש עגלגל מאפשרת שתייה נוחה ישירות מהמיכל.


לעולם לא ימאס לי מארוחת הבוקר בMatsuya


סלמון צלוי, אורז, מרק מיסו, חמוצים, טופו קר וביצה רכה-רכה-רכה (תוספת קבועה שלי, 60 ין).
סה״כ משהו כמו 16 שקלים



© Street Food Fighter
Maira Gall